Poul Duedahl – Epidemier gennem 10.000 år

Date

28 01 25

Time

16:30

Sted

Biecentret

Arrangør

Biecentret
Biecentret
Phone
97115260
Email
biecentret@mariagerfjord.dk

Andre arrangører

BOF aftenskole om dagen

Oplægsholder

Kategorier

Pris

Pris 150 kr. inkl. kaffe og brød

Tilmelding pr. telefon tlf.: 97115260

Epidemier gennem 10.000 år

10 ting man kan lære
I slutningen af 2019 følte den 57-årige rejehandler Wei Guixian i Wuhan sig småsløj. Hun opsøgte læge for at få hjælp til at dulme symptomerne og vendte derpå tilbage til sin stadeplads på dyremarkedet. Tre måneder senere var smitten ude af kontrol og havde spredt sig spredt i hele verden.

For langt de fleste af den moderne verdens indbyggere var det første gang, de så effekten af en verdensomspændende epidemi med den angst og destruktion, som følger i dets slipstrøm. I et historisk perspektiv var den til gengæld forventelig. Frygten for epidemierne er ældgammel, og har stort set alle tider været til stede. I den vestlige verden blev den ofte symboliseret ved den Fjerde Rytter – en gustengul rytter, beskrevet i Johannes’ Åbenbaring, og som bragte sygdom, sult og død med sig. Epidemier er uden sammenligning verdenshistoriens største dræber og overskygger i den sammenhæng klart naturkatastrofer og krige.

Flere gange har epidemier ændret historiens gang og været afgørende for, om imperier bestod eller bukkede under og om krige er blevet vundet eller tabt. I dette foredrag fortæller Poul Duedahl hele historien, fra de første epidemier blandt de tidligste stenalderbønder, til situationen, hvor hele verdens befolkning blev ramt af COVID-19.

Samarbejde mellem BOF aftenskole om Dagen og Biecentret