+ Om BieCentret +
Biecentret er et aktivitets- og kulturhus
+ Om BieCentret +
Biecentret er et aktivitets- og kulturhus
beliggende i det gamle fredede bryggeri Bies Gaard, har til huse i de smukke og renoverede bryggeribygninger med den stemningsfulde gård og den flotte have som en del af det omgivende miljø. Biecentret ligger lige i hjertet af Hobro med indgang fra gågaden og med Vester Fjord i baghaven.
Biecentret danner rammer for arrangementer, er fødselshjælper ved nye ideer og tiltag, og lægger i den udstrækning det er muligt lokaler til aktiviteter og arrangementer. I indsatsen medregnes borgerens egne ressourcer og kompetencer, sundhedsfremme og bekæmpelse af ensomhed.
Levende fællesskabsrum
I mere end 30 år har Biecentret med sine mange ildsjæle og sit høje aktivitetsniveau været et levende, dynamisk og favnende sted, hvor borgeren kan danne netværk, indgå i fællesskaber, deltage i aktiviteter, vedligeholde og styrke fysiske og psykiske færdigheder, samt sundhed og trivsel.
Faciliteter og funktioner
Biecentret består af to hovedbygninger, den ene med bl.a. café og hobbylokaler, og den anden med bl.a. sal, motionsrum og IT lokale. Ud over disse er der i gården et træværksted og et værksted for Biecentrets minibyggere.
Caféen
Caféen er Biecentrets nerve. Her serveres kaffe og brød hele dagen til besøgende og aktivitetsdeltagere, varm mad til middag, og traktementer ved møder og arrangementer. Cafédriften er baseret på aktivering af borgeren, og frivillige involveres i dagligdagen i centret.
+ Formål & Idegrundlag +
Nyd den gode kulturelle oplevelse og det sociale fællesskab
Biecentret er et levende, dynamisk og favnende sted, hvor borgeren kan danne netværk, indgå i fællesskaber, deltage i aktiviteter og arrangementer.
Biecentret er et aktivt hus, hvor man både kan nyde den gode kulturelle oplevelse og det sociale fællesskab. Biecentret har seks fokusområder:
Omsorg & Tryghed
Biecentret skal grundlæggende være et socialt sted, hvor borgeren får en oplevelse af ro, tryghed og samvær. Her skal være plads til at vedligeholde fysiske og psykiske færdigheder og udvikle sociale relationer.
Dannelse & Udvikling
Vi oplever i stigende grad at skulle være kulturformidler for stadig mere bevidste ældregenerationer. Dette sker i form af bl.a. studieture, udlandsrejser, foredrag, højskole, fællessangsarrangementer og små koncerter.
Mening & Formål
Spotting, etablering, fastholdelse, og engagering af frivillige kræfter i et spændende og udfordrende miljø.
Læring & Uddannelse
Centret skal udbyde forskellige undervisningstilbud, der spænder fra håndværks- og håndarbejdstilbud via studiekredse til data-, og fotokurser m. v.
Sundhedsfremme & Forebyggelse
Blandt de sundhedsfremmende aktiviteter, som kører i Biecentrets lokaler kan nævnes dans, gymnastik, motion, og fitness. Biecentret har for tiden stærke motionshold i samarbejde med kommunen. Holdene er for alle, men med hovedvægt på ældre og på borgere, som efter endt genoptræning i kommunalt regi skal videre med bevægelse for at mindske risikoen for at vende tilbage til genoptræning.
Produktion & Indtjening
Biecentrets brugere og frivillige skal gennem alle tænkelige muligheder tjene ind til den daglige drift. Indtjeningsmuligheder spænder fra fundraising og basarer via medlemskaber og salg af trykte publikationer til udflugter, arrangementer, mødevirksomhed, udlejning af lokaler, varm mad og frokoster. Omsætningen indgår som en væsentlig del af dækningen af stedets driftsudgifter.
+ Medlemskab +
Hvordan bliver man medlem af Biecentret
Du kan blive medlem af Biecentret, og det koster 250 kr. om året. Ved medlemskab støtter du centret og vores aktiviteter, og så får du caféens tilbud, aktiviteter og arrangementer til medlemspris.
Medlemsperiode er fra 1. januar til 31. december, og generalforsamling afholdes hvert år i april måned.
+ Medlemskab +
Frivilligheden
Centrets grundlæggende ide er brugerindflydelse, borgerinddragelse og medansvar. Al aktivitet i huset er baseret på frivillig indsats, lige fra det administrative og planlæggende, til det udførende aktive arbejde.
Frivillige er Biecentrets ”guld” og udgør grundstammen i arbejdet i centret. Stort set alle funktioner i Biecentret er enten kørt af frivillige, eller har frivillige tilknyttet i samarbejde med personale. Alle aktivitetshold har en frivillig som ansvarlig, alle arrangementer udføres enten udelukkende af frivillige eller af frivillige i samarbejde med personale, Der er frivillige tilknyttet den daglige cafédrift, administrationen, fundraisingen, beslutningsprocessen, det sociale aspekt, arbejdet med de svagere borgere, og fællesskabet.
Da det er den frivillige indsats, der mangedobler effekten af tiltagene over for borgerne, arbejdes der konstant på at vedligeholde og sikre de gode rammer for frivilligt arbejde, som er skabt i Biecentrets regi. Derfor har Biecentret også en meget bevidst og markant frivilligpolitik med headhunting og fastholdelse, og med frivilligpleje, -udvikling i højsæde.
Den optjente knowhow, sociale kapital, og kreativitet lader vi de øvrige frivillige i Mariagerfjord kommune komme til gode, i det vi med jævne mellemrum holder temadage for alle frivillige i kommunen.