Foredrag i Biecentret med Freja Polonius

Date

19 03 24
Udløbet

Time

16:30

Sted

Biecentret

Arrangør

Biecentret
Biecentret
Phone
97115260
Email
biecentret@mariagerfjord.dk

Andre arrangører

BOF aftenskole om dagen

Oplægsholder

Kategorier

Pris

kr. 150,00 inkl. en lille anretning

Min ven vil dø!

Freja Polonius har været ved sin ven Prebens side gennem hans sidste tid. Hun har fulgt – og udfordret – hans valg om aktiv dødshjælp, og hun har på helt tæt hold oplevet, hvad der sker med et menneske og dets nærmeste pårørende i dødens venterum. Freja stiller skarpt på aktiv dødshjælp og assisteret selvmords mange facetter og kompleksitet, og hun sætter spørgsmålstegn ved, hvor grænsen for selvbestemmelse går, og om vi i Danmark er dygtige nok til at udøve den nødvendige livshjælp.

Min ven vil dø

Debatten om aktiv dødshjælp er måske større, end den nogensinde før har været. Holdninger og følelser blandt folk er markant forskellige, og det er for mange svært at komme til enighed i diskussionen om emnet.

Freja Polonius ønsker at sætte fokus på debattens mange komplekse nuancer og facetter. Hun har skrevet bogen “Min ven vil dø” om Preben Nielsen, som i 2019 kom ud for så slem en ulykke, at han blev lam fra halsen og ned. I den dybeste afmagt beslutter han, at han vil dø – og Freja er der for ham i året op til hans død. Det er en dybt personlig fortælling om aktiv dødshjælp, mangel på tilstrækkelig livshjælp, selvbestemmelse og dét at være pårørende. I tiden, hvor hun brugte meget tid sammen med sin ven, tog hun og Preben også initiativ til DR-dokumentaren “På tirsdag skal jeg dø”, hvor Anders Lund Madsen følger Preben i den sidste tid.

Med Frejas foredrag får I en personlig indgangsvinkel til at sætte gang i debatten om det yderst komplekse emne aktiv dødshjælp. Book Freja Polonius og sæt gang i tankerne.

Tilmelding til foredrag og foredragsrækker

Sted: Biecentret, Nordvestvej 4, Hobro.

Tilmelding ved personligt fremmøde fra onsdag, 13/12 kl. 8.00

Den 13/12 åbnes døren til Biecentret undtagelsesvis kl. 7.00 og fra dette tidspunkt uddeles der kø-numre. Køen starter ved Biecentrets sal.

NB! Udfyld og medbring tilmeldingskupon, som findes i dette Bie Tidende.

Tilmelding pr. telefon tlf.: 97115260 fra onsdag, den 13/12 kl. 9.00. Man kan tilmelde én foruden sig selv.

Betaling ved tilmelding. Betaling ved MobilePay eller kontooverførsel.

Et samarbejde mellem Biecentret og BOF aftenskole om dagen

Skriv et svar