Foredragsrække med Hans Peter Rasmussen

Date

05 02 24
Udløbet

Time

9:30 - 11:30

Sted

Biecentret

Arrangør

Biecentret
Biecentret
Phone
97115260
Email
biecentret@mariagerfjord.dk

Oplægsholder

Kategorier

Pris

250,00 kr.

Fortæller og foredragsholder gennem 40 år med mere end 3.000 ”optrædener”. Uddannet klassisk pianist ved Konservatorierne i Aarhus og Köln.

3 mandage fra 22/1 til 5/2 2024 kl. 9.30-11.30  

3 Stærke personligheder

Storm P. var utvivlsomt en af det danske sprogs største mestre, men han er ikke sådan lige til at sætte i bås som hverken digter, tegner, forfatter eller satiriker. Sikkert er det dog, at der under hans vidunderlige humor – både den hvide og den sorte – og under hans ironi og sødme ligger en stor alvor og megen visdom gemt. I løbet af disse foredragstimer skal vi høre om Robert Storm Petersen liv, og vi skal høre en række af hans vidunderlige småhistorier bliver læst op. Vi følger vagabonderne, teltholderne, værtshusgæsterne, filmmagerne, foredragsholderne, en lille hund, københavnere i hobetal og mange andre i deres forsøg på at filosofere over deres verden, og vi kommer også til at kaste blikke på Storm P.s. store malerkunst.

Peter Freuchen var både kendt som læge, meget belæst og berømt forfatter, quiz-vinder i USA, opdagelsesrejsende i flere verdensdele, banebryder for anti-racisme, idealist til fingerspidserne, etbenet dansk Baron von Münchhausen, vennernes trofaste ven, foredragsholder i mange lande, grundlægger af Eventyrernes Klub – men først og fremmest den person, der mere end nogen anden lukkede Grønland op for danskerne, og som førte an i kampen for, at man i Danmark ophørte med den raceoverlegne koloniseringstanke. Ja, der er et utal af gode fortællinger om dette enestående menneske, som vi skal høre til foredraget. Og en enkelt grønlandsk sang skal vi også synge – på dansk, altså.

Ole Kollerød, den sidste halshugning i Danmark Vær med når vi hører fortællingen om den berømte Ole, der blev henrettet i København i 1840.

Det er en gribende beretning om en lille mands kamp i et samfund uden medfølelse, men det er også beretningen om de store økonomiske problemer i første halvdel af 1800-tallet. Her opstod bl.a. konkursen i 1813, der medførte mange elendigheder i vores samfund, og hvor det var den lille mand, det gik hårdest ud over. Ole Pedersen fra Kollerød gjorde, hvad han kunne for at overleve fattigdommen. Mens han sad i fængsel og ventede på sin henrettelse, skrev han et enestående værk: En dagbog, hvori han fortæller detaljeret om sit liv og sine forbrydelser. Dagbogen er ikke blot spændende læsning, den er også en af de sjældne kilder, vi har, til at kende de fattiges liv i Danmark dengang.

Tilmelding til foredrag og foredragsrækker

Sted: Biecentret, Nordvestvej 4, Hobro.

Tilmelding ved personligt fremmøde fra onsdag, 13/12 kl. 8.00

Den 13/12 åbnes døren til Biecentret undtagelsesvis kl. 7.00 og fra dette tidspunkt uddeles der kø-numre.

Køen starter ved Biecentrets sal.

NB! Udfyld og medbring tilmeldingskupon, som findes i dette Bie Tidende.

Tilmelding pr. telefon tlf.: 97115260 fra onsdag, den 13/12 kl. 9.00. Man kan tilmelde én foruden sig selv.

Betaling ved tilmelding. Betaling ved MobilePay eller kontooverførsel.

Et samarbejde mellem Biecentret og BOF aftenskole om dagen

Skriv et svar