SPÆNDENDE STUDIETUR

Date

10 04 24
Udløbet

Time

8:00

Sted

Biecentret

Arrangør

Biecentret
Biecentret
Phone
97115260
Email
biecentret@mariagerfjord.dk
Kategorier

Onsdag den 10. april kl. 8.00

Turen hjemmefra

Igen i år skal vi på en spændende studietur. Vi tager fra Nordvestvej ved Biecentret kl. 8.00 og så går turen ellers mod Djursland. Undervejs i bussen får vi en kop kaffe og et rundstykke.

Økolandbyen Friland

Første stop er den specielle landsby Friland, der blev etableret som en andelsforening i 2002. Vi får en præsentation af landsbyen og en guidet tur rundt i det specielle miljø med de meget specielle huse. I Friland eksperimenterer mennesker med at indrette hverdagen anderledes med vægt på bæredygtig livsstil, gældfrihed og selvstændigt erhverv. 

Frilands beboere opfører eksperimenterende byggeri af natur- og genbrugsmaterialer, som skal være bæredygtigt. Beboerne ønsker at bygge med så lav miljøbelastning som muligt samt at afprøve alternative materialer og 

metoder inden for byggeri. Der bygges blandt andet halmhuse pudset med ler og træhuse isoleret med træfiber, fåreuld, hør og hamp. Der laves alternative fundamenter med for eksempel muslingeskaller, og mange huse har levende, grønne tage.

Århus Streetfood

Fra Friland går turen til Århus Streetfood, et stort og noget anderledes madmarked, indrettet i den gamle busgarage ved Aarhus Rutebilstation, hvor vi kan smage og nyde ægte streetfood mad og drikke fra mere end 30 nationale og internationale gadekøkkener og barer. Her spiser vi frokost (for egen regning)

Musikhuset Århus

Vi kører til Musikhuset Aarhus, det største koncerthus i Norden. Her får vi en rundvisning i den smukke og spændende koncertbygning. Det første vi møder, når vi ankommer til Musikhuset i Aarhus, er den 2.000 m2 store glasoverdækkede foyer, hvor sollyset, palmerne, de gamle oliventræer og de mange kunstværker skaber en helt særlig atmosfære.

Musikhuset Aarhus er et helt unikt koncert- og læringshus på internationalt niveau. Huset er tegnet af aarhusarkitekterne Kjær & Richter og blev indviet i 1982. Musikhuset ligger i hjertet af Aarhus og udgør sammen med ARoS, Aarhus Festuge, Ridehuset, Aarhus Musikskole, Boa Boa og Godsbanen et kulturelt kraftcenter midt i byen.

Musikhuset Aarhus er hjemsted for både Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Opera og Børneteateret Filuren og har desuden en hyggelig restaurant og cafe, johan r.

Minikoncert med organist Jonas Hellesøe

Rundvisningen sluttes af med en minikoncert med Jonas Hellesøe (f. 1991), en af de mest fremadbrusende unge musikere i Danmark. Han har spillet solokoncerter i de fleste danske domkirker og medvirket i Go’morgen Danmark. Han har spillet i La Sagrada Familia i Barcelona i 2021 og 2022, og har spillet i Koncerthuset i Ankara i Tyrkiet. Jonas er en efterspurgt solist og orkestermusiker, og spiller bl.a. med Randers Kammerorkester, Aarhus Symfoniorkester og Baroque Aros.

… vi når da også lige en kop kaffe på cafe, johan r. inden turen igen går hjemad.

Skriv et svar