Foredragsrække – Anne Valbjørn

Date

18 03 24
Udløbet

Time

9:30 - 11:30

Sted

Biecentret

Arrangør

Biecentret
Biecentret
Phone
97115260
Email
biecentret@mariagerfjord.dk

Andre arrangører

BOF aftenskole om dagen

Oplægsholder

Pris

400,00 DKK

Litteraturhistoriker, skribent, og erfaren foredragsholder – 6 mandage fra 12/2 til 18/3 2024 kl. 9.30-11.30

Børneklassikere – for voksne

Der er nogle af de klassiske fortællinger for børn eller omhandlende børn, som går lige i hjertet på os voksne og kan forstås på flere planer og afslører flere lag: Det kan være religiøse, samfundsmæssige, psykologiske eller filosofiske. Man kan kalde dem al-aldersværker.

Tag med på en vandring i børnenes verden, og bliv klogere på værkernes budskaber, værdier, og hvad de har at sige os voksne.

12. feb: Astrid Lindgren: ‘Brødrene Løvehjerte’

Da Lindgren udgav Brødrene Løvehjerte i de politiske 1970’ere stak den meget ud med sin eventyrlige fortælling om kampen mellem det gode og det onde. Og forargede. For kunne man godt skrive så direkte om døden og efterlivet til børn? Det mente forfatteren godt, man kunne. Og det er da også et eventyr der kan lære os allesammen noget om livet og døden – børn såvel som voksne.

19. feb.: Antoine de Saint-Exupéry: ‘Den lille prins’

Tag med den lille prins, som er landet på jorden for at finde en ven, på rejse rundt i universet i en fortælling om alt det, der er vigtigt: livet, døden, kærligheden, omsorgen for det nære. Den lille prins er en af verdens mest læste børnebøger men er samtidig en utrolig vigtig bog for voksne, det er et eventyr, et sørgeligt og seriøst et af slagsen men også livsbekræftende og lindrende – godt til at forstå verdens gåder igennem, godt til at lindre ensomhed, godt til at genfortrylle din verden.

26. feb.: Tove Jansson: ‘Mumitroldene

Det er ikke for ingenting, at finske Tove Jansson bøger om Mumitroldene nu er at finde på hylderne med voksenlitteratur hos boghandlerne. For det er finurlige lærerige universer med figurer, man synes at kunne genkende fra sit eget liv, som også har rig lærdom for – og god underholdning – til voksne. Mumitroldeneopstod som en reaktion på 2. verdenskrig, og er filosofiske, eksistentielle, til alle tider universelle fortællinger.

4. marts:  J.M. Barrie: ‘Peter Pan’

Tag med til Ønskeøen, til øen med evig leg og evige eventyrligheder med Peter Pan – barnet der aldrig ønsker at blive voksen. Ligesom en anden af vores mest højtelskede børnefigurer i verdenslitteraturen; Pippi Langstrømpe er Peter Pan med til at holde barnets leg levende i os. Eventyret om Peter Pan holder til stadighed og er fyldt med aktuelle temaer og smuk symbolik, vi sammen dykker ned i.

11. marts: Kenneth Grahame: ‘Vinden i piletræerne’

Hvem holder ikke af muldvarpen og vandrotten, af grævlingen og af tudsen? De fire hovedkarakterer i Vinden i piletræerne kryber helt ind under huden på os og er almengyldige, arketypiske figurer, vi synes at kende fra vores egen verden. Vi dykker ned i deres eventyr både i det hjemlige og i det ukendte og beriges med hjertevarme fortællinger og eviggyldige budskaber.

18. marts: Lewis Carroll: ‘Alice i eventyrland

Her tager vi en tur med Alice i kaninhullet og møder en masse finurlige karakterer og væsener, mens det hele vendes på hovedet, og vi rykkes længere og længere væk fra det velkendte. Vi bevæger os faktisk ud i det surrealistiske, og det er ikke for ingenting at Salvador Dali har illustreret denne her klassiker. Hvilken betydning ligger egentlig i den gale hattemager, dronningen, kaninen eller filurkatten, hvis smil hænger tilbage i luften, når resten af dyret fordufter? Det ser vi nærmere på, mens vi lader os forføre af den vanvittige og underholdende stemning i dette al-aldersvenlige eventyr.

TILMELDING

Tilmelding til foredrag og foredragsrækker

Sted: Biecentret, Nordvestvej 4, Hobro.

Tilmelding ved personligt fremmøde fra onsdag, 13/12 kl. 8.00

Den 13/12 åbnes døren til Biecentret undtagelsesvis kl. 7.00 og fra dette tidspunkt uddeles der kø-numre.

Køen starter ved Biecentrets sal.

NB! Udfyld og medbring tilmeldingskupon, som findes i dette Bie Tidende.

Tilmelding pr. telefon tlf.: 97115260 fra onsdag, den 13/12 kl. 9.00.

Man kan tilmelde én foruden sig selv.

Betaling ved tilmelding. Betaling ved MobilePay eller kontooverførsel.

Et samarbejde mellem Biecentret og BOF aftenskole om dagen