Tur til Prag

Date

12 - 17 08 24

Time

8:00 - 18:00

Arrangør

Biecentret
Biecentret
Phone
97115260
Email
biecentret@mariagerfjord.dk
Kategorier

Pris

Kr. 6398,- inkl. entreer

6 dage fra den 12. til den 17. august 2024

Tilmelding senest 20. april 2024

Conny Schmidt, GISLEV Rejser; 63 27 10 47, cs@gislev-rejser.dk

Prag er en af Europas smukkeste byer – med Moldau der slynger sig gennem byen og de mange charmerende kvarterer kan den måle sig med Paris, Wien og mange andre byer. På den vestlige side af Moldau strækker Prag sig stejlt op mod borgområdet Hradcany med den maleriske bydel MaláStrana. På den østlige side findes den gamle hyggelige bydel med det jødiske kvarter Josefov og den smukke rådhusplads, hvorfra gaderne spreder sig ud med restauranter, caféer og butikker.

Velkommen til Prag – byen man kan besøge igen og igen.

Vi kører i 4-stjernet turistbus, og skal bo på Botel Admiral, et 3-stjernet, godt beliggende bådhotel med charmerende indretning. Hyggelig opholdssalon, terrasse, restaurant og bar. 

12.08.24 Udrejse og overnatning i Berlin

Tidlig afgang fra Hobro og sydpå mod Berlin. Check-in og middag på hotellet i Berlin.

13.08.24 Morgenmad på hotellet

Efter en god nats søvn forsætter turen de sidste ca. 450 kilometer til Prag.

Inden check-in på Botel Admiral køres en orienterende byrundtur i bussen.

Middag på hotellet.

14.08.24 Byrundtur i Prag og middag med folkloreshow

Med sporvogn (sporvognsbilletter er inkluderede) til bymidten for at opleve det stemningsfyldte gamle centrum med smalle stræder og hyggelige pladser. Dagens byrundtur koncentrerer sig om det gamle centrum med de smukke palæer, Wenzelpladsen, Markedspladsen med Rådhuset og det berømte astronomiske ur samt Teynkirken (hvor Tycho Brahe er begravet). Josefov, den jødiske bydel besøges ogsåEfter rundturen bliver der tid til at udforske byen nærmere på egen hånd inden det er tid til at finde hjem til Botel Admiral. Byrundturen gennemføres med audioguides, for at sikre det optimale udbytte for deltagerne.

Kl. 19:30 Middag og folkloreshow i Restaurant U Marcanu

Her serveres en typisk tjekkisk, 3-retters menu med lokale vine

Mens maden nydes, optrædes der med folkemusik fra forskellige dele af Tjekkiet. Dansere optræder med folkedanse også fra forskellige dele af landet.

Kl. 22: 00 (ca.) er arrangementet slut og der køres retur til hotellet

15.08.24 Hradcany borgen og sejltur på Moldau

Bydelen Hradcany er en af Prags mest spændende og smukke områder. Bydelen ligger på en høj, og på højen knejser Hradcanyborgen. Men bydelen rummer også katedraler, kirker, klostre og kvarterer med de yndigste små huse. Vi besøger Skt. Vitus-katedralen som rummer relieffer, kongegrave og glasmalerier. Frokosten denne dag er inkluderet og nydes sejlende på Moldau mens Prags vartegn glider forbi. Turen varer ca. to timer. Efter turen er der tid på egen hånd til at slentre rundt og opleve nye steder eller måske shoppe inden middagen.

16.08.24 Nizbor glasværk og Karlstejn

Efter morgenmaden kører vi ca. 40 kilometer sydvest for Prag til byen Nizbor, der er kendt for sit glasværk. Herefter fortsætter turen til Karlstejn, en lille hyggelig by der ligger for foden af borgen Karlstejn. Her spiser vi frokost, hvorefter der er tid på egen hånd til at ose i de små butikker og boder, der sælger krystal, silke, antikviteter og meget andet.

17.08.24 Hjemrejse. Efter en tidlig morgenmad, pakker vi bussen og starter turen

Inkl. entreer, halvpension, festmiddag med folkloreshow, sejlads m.m.

(Drikkevarer ikke inkluderet)

I samarbejde mellem Danske Seniorer og Biecentret

Kom i Biecentret og få et fuldt program

Skriv et svar