+ Set & sket+

Aktive Ida

Læs om denne inspirerende kvindes aktive liv!

+ Sneeventyr i Biecentret +

Ida har stået på ski siden barndommen

Da der i vinter var allermest sne, kiggede vi ud af vinduet i Biecentret og nød den flotte vinterklædte have. Vi fik øje på to skikkelser. Det var to, der var på vej gennem haven på langrendsski. Det er ikke så ofte vi ser det på disse egne.

Vi var selvfølgelig nysgerrige på, hvem det kunne være, og vi fandt da også senere ud af det. Det var Ida Stevn og Ester Haderup. Ida er 89 år og har stået på ski siden barndommen, både fjerne steder som Norge og Østrig, og nære steder som i Skørping ved skoven – og nu altså også i Bies Have.

Ida havde ellers besluttet, at hendes yngste datter skulle have skiene, men da det begyndte at sne, kunne Ida ikke dy sig, og måtte af sted, mens det endnu var muligt.
Jeg kan fortælle om en anden hændelse. Hvert år i januar har vi tilmelding til Biecentrets Højskoleuge, og der er som regel mange, der gerne vil være med. Det resulterer nogle år i, at mange møder tidligt op om morgenen for at få en plads.

Ida svingede elegant i takt til harmonikamusikken.

I år mødte køkkenleder Anja og jeg ind tidligt for at åbne dørene til salen, så de ikke skulle stå ude i kulden og komme til at fryse. Vi mødte ind klokken seks, men fik at vide, at den første allerede havde været der kvart over fem, og det var … ja,, du gættede rigtigt: Ida Stevn! 

Ida fik selvfølgelig plads på højskoleugen, og det er tredje gang, hun skal deltage.

Og det er ikke alt; forleden kiggede jeg over i salen en tirsdag aften ved otte tiden. Folkedanserne var i fuld gang, og midt på gulvet fik jeg øje på Ida, der svingede benet fornøjeligt og elegant i takt til harmonikamusikken.

Ida har danset siden barnsben, både moderne og folkedans, og kalder dans for god og glad motion. Hun danser ikke kun i Biecentret, men har også i mange år danset på Spillemandsmuseet i Rebild og Kulturstationen i Skørping.

… og så vil jeg da lige nævne en enkelt ting mere; Dette har jeg ikke personligt været vidne til, men jeg har hørt det, og det skulle være ganske vist. Ida Stevn dyrker yoga hver morgen, men hun gør mere end det. En gang om ugen drager hun ud til Sildehagen, hvor hun sammen med 18-20 andre deltagere dyrker udendørs yoga året igennem, arrangeret af Hjerteforeningen og LOF.

Jeg kan kun sige én ting: Det er godt at holde sig i gang. Måske kan vi ikke så meget som Ida, men vi kan alle noget.

+ Måske du kunne også lide +

Relaterede historier

Bendt

+ Set & sket+ Bendt Uanerkendt helt: Bendt C. Jørgensens...

Læs mere