+ Set & sket+

Bendt

Uanerkendt helt: Bendt C. Jørgensens inspirerende rejse som frivillig.

+ Frivilligpris +

Biecentret indstillede Bendt C. Jørgensen til årets frivilligpris 2019

og den fik han på årets Frivillig Fredag.

Vi ønsker Bendt et stort tillykke for en velfortjent pris. Der findes nok ikke mange, der har så imponerende et CV, som Bendt har, når det gælder frivillig indsats for seniorer.

Efter 50 år på arbejdsmarkedet gik Bendt på efterløn i 2001 som 63 årig, og besluttede sig for at gøre en indsats for andre mennesker.

Samme år var der valg til Ældrerådet (Nu Seniorrådet), og Bendt stillede op. Bendt var medlem af rådet i 8 år, de første 4 år i Hobro kommune og de 4 efterfølgende i Mariagerfjord kommune. Bendt var i alle 8 år næstformand og medredaktør i det daværende Pensionist Nyt, som udkom til alle kommunens borgere.

Bendt gjorde en stor indsats

og arbejdede for ældres ve og vel både blandt borgere, politikere, og fagfolk.

I 2002 blev Bendt valgt ind i Biecentrets bestyrelse, centerrådet. Han fungerer stadig som centerrådsmedlem, og har gjort det samvittighedsfuldt i 17 år.

Bendt har arbejdet aktivt på alle planer i Biecentret. Han har været med til at tage de til tider svære beslutninger i den daglige drift, han har været med til at søge fonde, han skriver mange af centrets pressemeddelelser og fungerer som en af kontaktpersonerne til pressen.

Men Bendt bruger ikke kun hovedet og tastaturet. Han har også gennem alle år givet en hånd med. Han deltager aktivt i det praktiske frivillige arbejde, har lukkevagter, gør kasse op, hjælper til ved arrangementer, serverer ved fester, tager opvasken og meget meget mere.

Det er blevet til mange ugentlige frivilligtimer i Bendts seniorliv.

Bendt var også i nogle år medlem af Mariagerfjord Kommunes Frivilligkoordineringsudvalg. Her opstod ideen om et frivilligcenter. Bendt gik på med krum hals sammen med andre ildsjæle og var med til at skrive vedtægterne og danne grundlaget for det frivilligcenter, vi har i kommunen i dag. Og så arbejdede han i frivilligcentrets bestyrelse i 3 år.

Bendt har rundet de 80, og er ”Still going strong”!

Det er derfor med vores varmeste anbefalinger, at vi indstillede Bendt til årets frivilligpris.

+ Måske du kunne også lide +

Relaterede historier

Bendt

+ Set & sket+ Bendt Uanerkendt helt: Bendt C. Jørgensens...

Læs mere