+ Set & sket+

BieCentrets Motionsrum

Oplev inspirerende historier om mennesker, der har fundet fællesskab og forbedret deres livskvalitet gennem træning i Biecentrets motionsrum. Opdag deres resultater og lad dig motivere til at opnå lignende positive forandringer i dit eget liv.

+ Biecentrets Motionsrum +

Ved arrangementet Frivillig Fredag blev årets Frivilligpris uddelt.

Jeg sidder uden for Biecentrets motionsrum, og rundt om bordet sidder sammen med mig en række mennesker, som gør mig både glad og positiv.

Først har vi Maria Friis Andersen, der er aktivitetskoordinator i Mariagerfjord kommune, Kultur og Fritid. Maria er utrolig aktiv og har hjertet på rette sted. Vi har fået et godt samarbejde, når det gælder borgere, der har brug for at komme ud og røre sig fysisk og mentalt.

De andre, vi sidder sammen med, er mennesker, der på den ene eller anden måde er afsluttede i et forløb i kommunen. Nogle har KOL, andre osteoporose, og andre igen har afsluttet cancerbehandling. Og jeg har fået lov til at skrive denne lille historie, som de er en del af.

De er alle begyndt at træne i Biecentrets motionsrum, og jeg spørger til deres bevæggrunde og deres oplevelse af træningen.

De fortæller, at de har afsluttet et træningsforløb i kommunen og nu har søgt et nyt sted, hvor de ved eget initiativ kan fortsætte den gode vane.

”Jeg kan li’ at komme her” siger én,

”Man snakker med hinanden, og vi kan støtte hinanden, hvis der er brug for det!”

”Det er ikke et stort sted” lægger en anden til,

”og derfor kan man føle sig tryg”.

”Man bliver ikke set skævt til her, når man måske ikke kan det samme som andre. Man er ikke bare en diagnose. Jeg sætter stor pris på, at vi er et hold”.

”Man kommer hjemmefra” siger en anden igen.

”Her er sammenhold og tempo. Man kan blive forpustet, hvis man vil, men der er også en indbyrdes forståelse, hvis man ønsker at sætte tempoet lidt ned”

”Og hvis man ikke føler for det, behøver man ikke få sved på panden. Man kan bare tage det stille og roligt. Det vigtigste er, at vi kommer ud, deltager i et fællesskab, og får rørt sig lidt”.

”Og det hjælper!”

”Jeg har brugt ilt hver nat i et år, men på grund af træningen, er jeg efterhånden kommet helt af med ilten”.

”Jeg reklamerer alle steder, jeg kan komme til det”, siger endnu en fra bordets venstrefløj.

”Gå nu ned og bliv medlem af Biecentret! For 250 kr. om året er mulighederne næsten uendelige!”

+ Måske du kunne også lide +

Relaterede historier

Bendt

+ Set & sket+ Bendt Uanerkendt helt: Bendt C. Jørgensens...

Læs mere