+ Set & sket+

Ditte

Læs historien om Ditte.

+ Frivilligpris +

Ved arrangementet Frivillig Fredag blev årets Frivilligpris uddelt.

Ved arrangementet Frivillig Fredag, afholdt af Mariagerfjord kommune og Frivilligcentret, i Hobro Hallerne blev årets Frivilligpris uddelt.

Det blev Ditte (Edith Knudsen) fra Biecentret i Hobro, som vandt den. Jan Andersen, formand for Udvalg for Sundhed og Omsorg overrakte prisen.

Ditte Knudsen har i mere end 25 år været en stærk og stabil kraft i Biecentret. Hun var med fra starten og med sin ukuelige indsats har hun været med til at danne og forme Biecentrets identitet som socialt tilbud og kulturformidler med hovedvægt på ældre.

Ditte har deltaget i bestyrelses- og udvalgsarbejde i Biecentret gennem mange år, men den store indsats har været omkring det praktiske arbejde, arrangementerne, aktiviteterne, og menneskene, som deltager.

Foruden sine faste opgaver, har man altid kunnet regne med, at Ditte sprang til der, hvor behovet opstod. Manglede der arbejdskraft ved servering af kaffe, eller manglede der en til at sørge for den varme mad en dag eller en uge, så var Ditte klar. Krævede en opgave, at man tog fat i gulvskrubben, tog en aftenvagt for kortspillerne eller en weekendvagt for ældre, som havde brug for godt selskab en søndag, eller hvis der skulle sørges for en gruppe besøgende i centret, til en rundvisning og en kop kaffe, så var Ditte også på pletten.

Dittes arbejdsiver og gåpåmod har sat sit præg på Biecentret

og har været med til at øge både aktivitetsniveau og kvalitet. Ditte er nu blevet 83, og synet og kræfterne er ikke helt på niveau med, hvad de var for 25 år siden. Men selv om Ditte må sige fra, når det gælder de tunge løft og de små bogstaver på marmeladeglasset, så er hun “still going strong”! Ditte stiller troligt op, når bridgespillerne skal have kaffe og kage.

Hun er også på Biecentrets basarhold, der laver pæne ting og sager til salg. Og ikke mindst er hun frivillig på det såkaldte Onsdagshold, hvor ældre kan komme og i hyggeligt selskab snakke, synge, spille, og spise sammen. Foruden dette er Ditte også frivillig i Alderdomshjemmets venner.

Hvor hun den dag i dag får kræfterne fra, ved vi ikke, men vi ved, at hvis vi ikke passer på hende, kan hun stadig, i et øjebliks uopmærksomhed, finde på at springe i opvasken.

Hvis nogen fortjener en frivillighedspris, både for lang og trofast frivillighed, men også for i en alder af 83, stadig at holde frivillighedsfanen højt, så må det efter vores mening være Ditte.

+ Måske du kunne også lide +

Relaterede historier

Bendt

+ Set & sket+ Bendt Uanerkendt helt: Bendt C. Jørgensens...

Læs mere